Honlapkatalógus
Üdvözöllek, Vendég · RSS Hétfő, 2018-06-18, 10:09 AM
Nyitólap » Honlapkatalógus » Tudomány és oktatás » Tudományos szervezetek

A MŰSZAKI ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYI EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE
http://www.mtesz.hu/00home/00home.htm 2012-09-03, 7:24 PM
A MŰSZAKI ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYI
EGYESÜLETEK SZÖVETSÉGE
(MTESZ)


A MTESZ évszázados hagyományokon nyugvó 40 egyesülete 70 ezres tagját tömörítő szakmai érdekképviseleti Szövetség.

A MTESZ egyesületek tevékenysége a technika, a természettudományok és a gazdaság egész területére kiterjed. Eltérő múltjukból, taglétszámukról és szakmai sajátosságaikból eredően sokszínű képet mutatnak.

Az egyesületek önállóan tevékenykedő, független közhasznú szervezetek. Maguk elé tűzött feladataik ugyanakkor számos esetben megkövetelik a társ-egyesületekkel való együttműködést, a szorosabb összefogást. Itt lép előtérbe az MTESZ kiemelten közhasznú szerepe, különösképpen, ha olyan összetett problémáról van szó, amikor több szakterület, esetleg számos egyesület szakembereit kell bevonni a munkába, az eredményeket összegezni, a kialakult közös álláspontot képviselni, regionális kérdésekben a szükséges véleményt kialakítani.

A MTESZ kiemelkedően közhasznú, önfinanszírozó civil szervezet. Az alapszabály konkrét, államilag és jogszabályban elismert tevékenységek megnevezésével, az alapszabályi jellegnek megfelelő megfogalmazásban tartalmazza a közhasznúság körét.

"A Szövetség célja a reálértelmiség szakmai tudományos értékeinek védelme és továbbfejlesztése, az autonóm tagegyesületek közös törekvéseinek szolgálata, közös érdekeik képviselete, a szakmai-tudományos fejlődés előmozdítása, a tudományos műveltség terjesztése és a tudományos eredmények gyakorlatban történő alkalmazásának segítése."

Látogatók: 401 | Hozzáadta: georg47 | Helyezés: 0.0/0 | Tag-ek(kulcsszavak): A MŰSZAKI ÉS TERMÉSZETTUDOMÁNYI EGY
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *:
Ingyenes webtárhely uCoz
Copyright MyCorp © 2018